Over ons

Hoe het begon

Het kunstatelier AMOK is ontstaan in 2000. Het initiatief kwam van het kunstenaars duo Anne-Mieke Kramer en Bettina von Winckelmann. Wat begon met één klasje is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een schooltje met 7 groepen en 75 kinderen. Ons atelier is gelegen in het centrum van Keerbergen, in G.C. Den Bussel, op de benedenverdieping. De lessen gaan door op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag, telkens sessies van twee lesuren per week.


Doelstelling

Er wordt getekend en geschilderd, er wordt met klei gewerkt, met gips of met stof, er wordt gezamenlijk aan grote kunstwerken gebouwd . Hier worden onze kunstenaars in spé gestimuleerd om te werken met plezier, hun fantasie de vrije loop te laten en om al doende zelfvertrouwen te ontwikkelen. Werken met verschillende en nieuwe materialen én technieken is belangrijk. Er wordt niet gewoonweg geknutseld maar de grenzen worden verlegd in het maken van kunst. De kinderen een open kijk geven over het "anders" omgaan met materialen en los staan van de geijkte thema’s, zorgt ervoor dat ook hun visie verruimt.

Dat is tenslotte onze grootste opdracht; een artistiek zaadje planten dat heel misschien op een dag zal ontkiemen en zorgt voor een boompje voor kunst.


Begeleiding

Not Found

De begeleiding van de kinderen gebeurd steeds door mensen met ervaring in een sfeervol en ruim atelier in G.C. Den Busssel.

Bettina von Winckelman (beeldhouwen / keramiek) en Sylvia Hens (grafische vormgeving / beeldhouwen) zetten al jaren hun schouders onder AMOK en proberen hun kennis, ervaring en enthousiasme door te geven aan de jongeren.

De lesgeefster Tina de Souter (grafische vormgeving) is al enkele jaren een heuse aanwinst voor ons atelier. Dit jaar komt ook Noor von Winckelman (vrije grafiek) ons vervoegen.